Biti u drugom stanju – jedinstveni osećaj u životu

Videti pozitivan rezultat na testu za trudnoću za ženu predstavlja jedan od trenutaka koji se nikada ne zaboravljaju. Od tog momenta nadalje, život žene će se zauvek promeniti, jer stvara vezu sa svojim nerođenim detetom.

Nova otkrića ukazuju na to da se mikrobi iz majčinog organizma prenose već tokom trudnoće, a ne samo nakon rođenja. Dok se razvija i raste, fetus je izložen bakterijama putem placentalne barijere. Pošto užurbani način života i neuravnotežena ishrana mogu negativno da utiču na majčinu sredinu mikroba, važno je da žena povede računa tokom trudnoće – o sebi i bebi. Probiotskii dodaci ishrani obezbeđuju dodatnu podršku.

Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri Protectis bakterija je jedna od najistraženijih probiotskih sojeva bakterija na svetu, a brojnim kliničkim ispitivanjima se pokazalo da je bezbedna za majku i dete.

Ostati zdrav tokom ovog posebnog perioda

Snažan imuni sistem pomaže da trudnoća bude što je moguće prijatnija. Važan deo mozaika jesu hrana i varenje.

Oko 80% imunog sistema nalazi se u crevima. Hrana koju buduće majke konzumiraju obezbeđuje im razne supstance koje doprinose normalnom funkcionisanju imunog sistema. Vitamin D može da posluži kao primer. Prirodni izvori vitamina D obuhvataju ribu, riblje ulje bakalara, žumance jajeta. Vitamin D se takođe stvara u našem telu putem sunčeve svetlosti. Pošto je potrebno održavati nivo vitamina D kod trudnica dodavanjem ishrani, u zavisnosti od godišnjeg doba i modela ishrane, redovno uzimanje probiotskih dodataka ishrani koji takođe sadrže vitamin D (kao što je slučaj sa BioGaia bakterijama),  predstavlja odličan način da se potpomogne održavanje odgovarajuće koncentracije bakterija u prirodnoj mikroflori i vitamina D u organizmu.

Vodite računa o crevima

Za vreme trudnoće žensko telo se veoma mnogo menja. Te promene se javljaju, između ostalog, u gastrointestinalnom traktu.

Tokom ovog perioda do 50% svih trudnica pate od zatvora. Povećani unos vode i vežbe mogu da budu od pomoći u ovom slučaju. Takođe, preporučuje se povećani broj bakterija u crevima. U slučaju infekcije koja mora da se leči antibioticima, crevnoj flori je možda potrebno obnavljanje.

BioGaia proizvodi sa sojem živih bakterija Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri Protectis mogu da pomognu budućim majkama da održavaju odgovarajuću koncentraciju bakterija u crevnoj flori.

Obnavljanje crevne flore posle carskog reza

Tokom vaginalnog porođaja novorođenče dolazi u kontakt sa velikim brojem bakterija.

Ovaj prenos mikroba je koristan za razvoj bebinog imuno sistema. Međutim, ova razmena se ne dešava za vreme carskog reza, što može dovesti do promene u crevnoj flori bebe.

Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri Protectis može pomoći da se uskladi rani razvoj crevne flore kod beba rođenih carskim rezom. Mlečno-kiselinske bakterije takođe su korisne i za bebe rođene vaginalnim putem, tako što povećavaju broj dobrih bakterija u gastrointestinalnom traktu i podržavaju razvoj crevne pokretljivosti. BioGaia probiotici su bezbedni da se koriste tokom dužeg vremenskog perioda i mogu da pomognu bebi da uživa u zdravom varenju u svojim prvim mesecima života.