Politika privatnosti

<

KO SMO MI

Mi smo kompanija Ewopharma d.o.o. Beograd, članica Ewopharma grupe. Naša adresa je Borisavljevićeva br. 78, 11010 Beograd, Srbija.

Naši podaci za kontakt su GDPR@ewopharma.rs. Telefon: +381 11 77 00 585.

 

ZAŠTO PRIKUPLJAMO VAŠE LIČNE PODATKE

Ako imate ugovor sa kompanijom Ewopharma d.o.o. Beograd, prikupljamo od Vas vaše lične podatke kao rezultat tog ugovora.

Ako smo s vama ranije poslovali ili ako mislimo da ćemo s vama poslovati, čuvaćemo vaše lične podatke kao deo liste korisnika na osnovu legitimnih interesa i smatraćemo da od nas očekujete da čuvamo podatke na taj način i da su naši interesi usklađeni.

Ako primite uplatu ili drugu vrednost od kompanije Ewopharma d.o.o. Beograd, tada ćemo vaše lične podatke čuvati ukoliko smo u obavezi da vršimo izveštavanje na osnovu inicijativa za transparentnost u EU koje se odnose samo na zdravstvene radnike.

Vaše lične podatke ćemo takođe možda prikupljati i od trećeg lica. To treće lice je trebalo da postupa u skladu sa propisima o zaštiti podataka. Ako smatrate da treće lice nije dostavilo podatke na propisani način, molimo da nas kontaktirate.

Ako ste učestvovali u ispitivanju mišljenja korisnika/nagradnim igrama ili anketama, dobili smo od vas saglasnost da čuvamo i obrađujemo vaše lične podatke.

Kao farmaceutska kuća, čuvaćemo lične podatke u vezi sa vašim zdravljem ako prijavite neželjeni događaj, s obzirom na to da se na nas primenjuju propisi o farmakovigilanci i vodimo bezbednosne profile proizvoda u celoj Evropskoj uniji.

 

PRENOS PODATAKA IZVAN KOMPANIJE EWOPHARMA DOO BEOGRAD

Postoji nekoliko slučajeva u kojima će Ewopharma d.o.o. Beograd morati da prenese vaše lične podatke izvan same kompanije Ewopharma d.o.o. Beograd.

Ako Ewopharma d.o.o. Beograd ima ugovor sa članom Evropske federacije farmaceutske industrije (EFPIA), Ewopharma d.o.o. Beograd možda će za potrebe izveštavanja morati da prenese lične podatke koji se odnose na zdravstvene radnike koji su primili podršku u određenoj vrednosti od nas. Obrazac za davanje saglasnosti sadržaće više pojedinosti.

Ako se na kompaniju Ewopharma d.o.o. Beograd neposredno primenjuje obaveza izveštavanja o prenosima vrednosti zdravstvenim radnicima, Ewopharma d.o.o. Beograd čuvaće vaše podatke za izveštaje u skladu sa važećim propisima.

Ako se lični podaci bilo koje vrste prenose izvan kompanije Ewopharma d.o.o. Beograd, Ewopharma d.o.o. Beograd će preduzeti sve neophodne mere da osigura da su podaci primereno zaštićeni u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ako Ewopharma d.o.o. Beograd prenosi lične podatke izvan Evropske ekonomske oblasti (EEA), osiguraće da primaoci budu pokriveni adekvatnom odlukom o Evropske komisije. To znači da će vaši lični podaci biti zaštićeni na istom nivou u toj državi kao što bi bili unutar Evropske ekonomske oblasti.

 

KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI PODATKE

Ako lične podatke prikupljamo od vas na osnovu vaše saglasnosti, vaši lični podaci će se čuvati samo tokom perioda koji je naveden u vašoj pisanoj saglasnosti.

Ako se lični podaci prikupljaju i čuvaju za potrebe ugovora, čuvaćemo ih samo tokom trajanja ugovora ili tokom drugog vremenskog perioda navedenog u ugovoru.

Za sve druge situacije, vaši lični podaci čuvaće se samo toliko dugo koliko je potrebno u skladu sa važećim propisima, za rešavanje sporova ili u skladu sa strogim kriterijumima u okviru Programa za zaštitu podataka Ewopharma grupe. Za konkretne informacije, molimo vas kontaktirajte GDPR@ewopharma.rs.

 

VAŠA PRAVA

Imate pravo da zatražite kopiju svih vaših ličnih podataka i potvrdite njihovu tačnost ili zatražite da budu ispravljeni.

Imate pravo da zatražite da vaši lični podaci budu izbrisani iz našeg sistema. Ako se vaši lični podaci čuvaju na osnovu saglasnosti, istu možete povući slanjem e-pošte osobi za kontakt navedenoj u vašem obrascu za davanje saglasnosti.

Imate pravo da zatražite ograničavanje obrade ili da se potpuno usprotivite obradi podataka u određenim slučajevima. Ti zahtevi biće ocenjeni u zavisnosti od svakog pojedinačnog slučaja.

 

POSLEDICE NEDAVANJA LIČNIH PODATAKA

Ewopharma d.o.o. Beograd neće od vas tražiti nikakve lične podatke koji prema mišljenju kompanije nisu apsolutno potrebni. Stoga, ako odbijete da date podatke, možda nećemo moći da sarađujemo sa vama. To će se rešavati u zavisnosti od svakog pojedinačnog slučaja.

 

POSETIOCI NAŠE INTERNET STRANICE

Kada neko poseti neku od naših internet stranica trebalo bi da zna da  koristimo usluge trećih lica, za prikupljanje standardnih internet zapisa informacija i podataka o obrascima ponašanja posetioca. Osim približne lokacije (IP adresa), podaci koje prikupljaju ovi servisi su većinom anonimni podaci o prometu poput informacija o pretraživaču, informacija o uređaju i jeziku. Ne prikupljamo dodatne podatke, kao što su vaš starosni uzrast, pol, interesovanja ili bankovni podaci. Prikupljene podatke koristimo kako bismo dobili pregled o tome kako ljudi pristupaju i koriste našu internet stranicu i kako bismo poboljšali svoje usluge i korisnički doživljaj. Podatke ne koristimo ni za kakve dodatne svrhe, poput profilisanja osoba koje pristupaju naše internet stranice.

Ako nas kontaktirate putem naših internet stranica, koristićemo te podatke samo u svrhu odgovaranja na pitanja/žalbe ili predloge koje pošaljete. Nakon rešavanja vašeg upita, vaši lični podaci biće uništeni.

 

BEZBEDNOST PODATAKA

Preduzimamo razumne korake da zaštitimo vaše lične podatke pomoću fizičkih i/ili elektronskih mera bezbednosti primerenih osetljivosti ličnih podataka.

Iako primenjujemo sigurnosne mere, ne možemo garantovati sigurnost bilo kojih podataka koje dostavite e-poštom ili preko interneta. Dostavu ličnih podataka putem takvih mreža obavljate na vlastiti rizik, s obzirom na to da nijedan prenos putem interneta nikada nije 100% siguran ili bez greške. Treba da postupate sa posebnom pažnjom prilikom odlučivanja koje ćete nam podatke poslati e-poštom ili objaviti na našoj internet stranici.

 

INTERNET STRANICE TREĆIH LICA

Možete odabrati da pristupite internet stranicama i uslugama određenih trećih lica preko naše internet stranice. Ewopharma d.o.o. Beograd nije odgovorna za pravila i postupke drugih internet stranica u vezi sa zaštitom privatnosti. Za više informacija o njihovim pravilima o zaštiti privatnosti treba da pretražite njihove internet stranice.

Imamo stranicu na Fejsbuku koja se odnosi na neke naše proizvode. Kada odlučite da podelite informacije sa Fejsbukom, na informacije koje podelite primenjivaće se njihova pravila o zaštiti privatnosti. Ta stranica društvenih medija takođe može da podeli informacije s nama i može na svojoj stranici objaviti informacije o vašim posetama našoj internet stranici. Vaše postavke privatnosti možete promeniti na Fejsbuku.

 

UPOTREBA KOLAČIĆA NA NAŠIM INTERNET STRANICAMA

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internet stranice koje posetite postavljaju na vaš računar. Mnoge internet stranice ih upotrebljavaju kako bi mogle da funkcionišu ili da funkcionišu efikasno, kao i da vlasnicima stranica daju informacije.

Kako mogu da promenim svoje postavke u vezi sa kolačićima?

Većina pretraživača interneta omogućavaju određenu kontrolu nad većinom kolačića putem postavki pretraživača. Kako biste saznali više o kolačićima, uključujući to kako da vidite koji su kolačići postavljeni, kako da njima upravljate i kako da ih obrišete, posetite www.aboutcookies.xyz ili www.allaboutcookies.xyz.

 

PRAVO NA PRIGOVOR

Ako smatrate da nismo poštovali vaša prava na pošten i primeren način, imate pravo na prigovor nadležnom organu za zaštitu podataka.

 

Biogaia.rs koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.
Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Pročitajte više.
OK