Razvijanje zdravog imunog sistema

Bebe se rađaju sa nekompletnim imunim sistemom. Imuni sistem se razvija tokom prve tri godine života i formira važnu osnovu za zdravlje deteta u budućnosti. Tokom tog perioda, njihovi mali organizmi uče kako da se odbrane od štetnih bakterija, a da pri tom ne naude organizmu preteranom reakcijom.

Nerođeno dete dobija antitela putem placente od sredine trudnoće. Prilikom vaginalnog porođaja, novorođenče dobija prvu količinu bakterija putem majčine vaginalne flore. Majčino mleko, između ostalog, doprinosi izgradnji bebinog imuniteta. Nakon toga, bebin imuni sistem mora sam da funkcioniše i stvara antitela. Pošto se većina ćelija imuniteta nalazi u crevima, važno je da se povede računa o ovom delu tela.

Dodavanjem ishrani bakterije Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri Protectis tokom ovog perioda može doprineti razvijanju snažnog imunog sistema.

Saveti za osnaživanje bebinog imunog sistema

Kontakt sa bakterijama je važan za razvijanje imunološke memorije – sposobnost imunog sistema da prepozna i reaguje. Rani kontakt sa nečistoćom i nesterilnim stvarima svih vrsta vežba ovu memoriju i ojačava imuni sistem.

Dakle, nije tako loše kada deca stave svoje prljave prstiće u usta. Zdrava ishrana bogata mineralima i vitaminima, kao i dovoljno sna takođe mogu da pospeše imuni sistem deteta, kao i vreme provedeno napolju u igri na svežem vazduhu, što im obezbeđuje Vitamin D.

 

Vitamin D –prirodan način da ostanete zdravi

Vitamin D je važan u svakoj fazi života, ali posebno je bitan kod beba i male dece koja brzo rastu. Vitamin D je bitan za zdrav rast i razvoj kostiju kod dece, kao i za snažan imuni sistem koji dobro funkcioniše.

Uz to, vreme koje se provodi napolju, redovno dodavanje ishrani BioGaia probiotika za jačanje imuniteta i nadoknađivanje bakterija u crevnoj flori, a koji sadrži bakteriju Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri Protectis plus vitamin D3 jeste odličan način da imuni sistem ostane snažan i spreman za bitku.

Grčevi kod beba

Uprkos tome što je prilično česta pojava kod malih beba, još uvek postoji mnogo nepoznanica vezano za grčeve kod beba. Pročitajte biste saznali više o ovom stanju.

Pročitajte više

Imuni sistem

Creva igraju presudnu ulogu u funkcionisanju imunog sistema. Dakle, prve godine života su posebno važne jer detetovo telo tada gradi svoj imunitet.

Pročitajte više

Dijareja

Napad dijareje ili povraćanje može nastati vrlo brzo. Budući da su mališani u većem riziku od dehidracije, presudno je znati na koje znakove treba obratiti pažnju.

Pročitajte više