Nelagodnost u crevima deteta: 6 saveta za zabrinute roditelje

Vaša porodica se nedavno brojčano uvećala, a osim radosti i uzbuđenja, roditelji se često suočavaju sa stresom i iscrpljenošću. To je još teže uz neprospavane noći uzrokovane nelagodom u crevima znanom kao grčevi. Nastavite da čitate kako biste saznali šta možete vi kao porodica učiniti u takvim situacijama.

Pročitajte više

Jednostavna putovanja sa probioticima: neka Vaša crevna flora bude srećna

Bliži se sezona putovanja, iako bi trebalo da bude jedan od najboljih perioda u godini, često je praćena stresom, a ponekad i problemima s probavom. Putnička dijareja svrstava se među najčešće komplikacije tokom putovanja. Srećom, postoji nekoliko saveta koje bi trebalo da ispratite kako biste se pripremili za ovaj potencijalni problem tokom putovanja. Prođimo kroz njih.

Pročitajte više

Kada se stomačić oseća nesrećno

Bez obzira da li je to Vaše prvo, drugo ili čak treće dete koje donosite na svet, uvek je to jedan veliki korak na nepoznatom putu. Vožnja može biti sa ili bez turbulencija ili krivina. Međutim, kada Vaše novorođenče ima grčeve, vožnja će najverovatnije biti turbulentnija. Pogledajmo kako prepoznati takvo stanje i koji su načini da ga uspešno i olakšamo.

Pročitajte više

Crevna mikrobiota - Mali veliki svemir u Vašoj bebi

Mikroorganizmi su naši životni saputnici, igraju ključnu ulogu u našem celokupnom zdravlju. U ovom članku ćemo se fokusirati na ulogu endogenih mikroorganizama u životu Vašeg deteta, ponovo uspostaviti Vašu percepciju o njima i dati Vam nekoliko saveta o podršci normalnom razvoju mikrobiote creva kod Vašeg deteta.

Pročitajte više

5 Praktičnih saveta za probavnu otpornost dece

Iako trenuci sreće često mogu doći iz našeg okruženja, sveukupno blagostanje Vaše dece je usko povezano sa zdravljem i stanjem njihovih tela. Fokusiranje na pozitivne navike i usvajanje novih može poboljšati njihov kvalitet života. U ovom članku opisujemo vezu između creva i mozga, a odatle prelazimo na stvaranje i učenje Vaše dece novim zdravim navikama.

Pročitajte više

Dinamika imuniteta bebe i majke u trudnoći i posle

Trudnoća i putovanje do majčinstva, koje njome počinje, su neverovatna iskustva puna uzbuđenja i nepredvidivih promena. Pošto se veliki deo ovih promena dešava u Vašem telu održavanje uravnotežene crevne mikrobiote i normalnog imunskog sistema postaje presudno. Stvaranje i odgajanje novog života ipak nije tako jednostavan proces.

Pročitajte više

Dr Kamenov: L. reuteri i vitamin D3

Ovih dana imunitet je, čini se, jedna od glavnih tema. Naš istaknuti imunolog Prof dr Borislav Kamenov nam objašnjava kako kultura korisnih bakterija Limosilactobacillus (Lactobacillus) reuteri i vitamin D deluju na naš imuni sistem.

Pročitajte više

Hranljiva zimska ishrana: jačanje imunskog sistema i obnavljanje crevne mikroflore kroz zdrave porodične navike

Uživanje u prijatnim porodičnim večerima pored kamina, snežna zabava, ali i kijanje ili sezona gripa su svakodnevni izazovi za naš imuni sistem tokom zimske sezone. Ipak, dobro izbalansirana ishrana i zdrave navike mogu pružiti efikasnu podršku. Istražite sa nama i na kraju pripremite sebi zdravu i hranljivu užinu kao malu nagradu.

Pročitajte više

Imuni sistem – naša odbrana 24/7

U našim telima postoje složeni sistemi mehanizama koji nas brane od spoljnih agenasa sa kojima svakodnevno dolazimo u kontakt. Oni pružaju celodnevnu zaštitu bez obzira na to šta radimo - 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Ovaj sistem za odbranu i nadzor zajednički je poznat kao imuni sistem.

Pročitajte više

Grčevi kod beba

Mesecima iščekujete dolazak vaše male radosti i pripremate se za ulogu majke, čak i za plakanje bebe i besane noći.

Pročitajte više